Eerste dagen in Rome
Door: Daan
Blijf op de hoogte en volg Daan
02 Maart 2010 | Italië, Rome
Inmiddels heb ik mijn oostenrijkse avontuur afgesloten. Moet zeggen dat het heel gek is om in 24 uur tijd vanuit Oostenrijk een stapavond in Bussum te hebben met mensen die ik dus al 3 maanden niet heb gezien en vervolgens alweer in Rome te zitten.
Het appartement is best groot en we zitten met zn 3en erin (Jorn, Emile en ik) dus dat is heel gezellig. Het ligt wel redelijk ver van het centrum, maar door de vele bus en tramverbindingen zijn we er eigenlijk zo.
De eerste avond hebben we heel gezellig gegeten op een vrij afgelegen piazza die heel gaaf verlicht was met fakkels. Emile had ik slechts 6 maanden niet gezien dus we hadden veel te bespreken met zn 3en. De volgende dag begon voor ons de les Italiaans al meteen. Wij vroeg op om op tijd te zijn, blijkt dus dat we de eerste 2 weken pas om 2 uur in de middag moeten beginnen. Vanochtend hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt, want we werden pas om half 12 wakker.
De lessen zelf zijn best leuk. Onze docente heet Francesca en spreekt tijdens de les alleen maar Italiaans. Er zitten ongeveer 10 mensen in onze klas met de leeftijd tussen de 65 en de 18. We hebben een Koreaanse non die als ze iets niet begrijpt haar antwoord maar blijft herhalen, een Duitse monnik die ontzettend verlegen is, een paar mensen uit Amerika, een Portugese en een Franse. Ondanks dat we pas net begonnen zijn hebben we alle 3 best het idee dat we het goed oppakken, al moet ik wel zeggen dat de switch met het Duits heel gek is. Ik heb hier ook al mensen in het Duits aangesproken enz dus dat is niet echt de bedoeling. Also.
Naast school lopen we met zn 3en dus elke dag door Rome. Gister hebben we het Piazza Navona, de Trevifontein, het Pantheon en het Campo di Fiori alweer gezien en zometeen lopen we langs de Engelenburcht en waarschijnlijk ook de Sint Pieter.
We vermaken ons dus wel prima!
We vermaken ons dus wel prima!
02 Maart 2010 - 17:38
Kwee:
DAAAAAAANN!!!!
Woow, jij bent altijd wel heel goed in je eerste verhaaltjes schrijven! Hoop dat deze keer de 2e wat sneller komt en dat je het een beetje bijhoudt! Ook wel gaan skypen he! Heb je internet in je huisje/appartement?
Het was top je nog ff gezien te hebben zaterdag!
Ik ga jouw en jullie heel erg missen!
Dikke knuffel voor jullie allen!
Het lijkt me geweldig daar!
Liefs -
03 Maart 2010 - 11:19
Tymen:
Daantje!
Gaat idd wel snel, van oostenrijk naar pulp naar Italie. Was leuk om je nog even te zien voordat je alweer wegging. we houden contact en blijf af en toe wat schrijven.
xx